Spela Stockholms första VR Escape Room!

image

Vi har valt att ta Questrooms till nästa fas och lanserar Stockholms första VR-escape room. Du och dina vänner kommer att tas på en virtuell tyngdlös resa i ett iskallt cosmos, besöka den övergivna staden Pripyat några timmar före Tjernobylkatastrofen, hjälpa Alice att utforska Wonderland och bli Indiana Jones för en timme medans ni löser pussel i den virtuella djungeln! Följ våra uppdateringar och gör er redo för mycket action!
2-3
Room

Jungle Quest VR

2-3
Room

Mission: Chernobyl VR

2-3
Room

Alice i Underlandet VR

2-3
Room

Sanctum VR

Boka spel

Välj datum och tid för att se pris.

Om ni vill spela flera rum samtidigt, skriv er starttid i kommentarsfältet när ni bokar.

Betalningsmetoder

payments

Presentkort 20% OFF

Ge en unik upplevelse till vänner och familj.

Det är den perfekta presenten för ex. födelsedagar, jul, svensexor/möhippor, bröllopsdagar. Varje presentkort kommer i ett guldkuvert med instruktioner på hur ni bokar. För +250kr, lägger vi presentkortet i en träkub. För att öppna den ska de föra nyckeln genom den lilla labyrinten på utsidan, till låset.

 • Fri frakt inom Sverige på 2-5 arbetsdagar.
 • Vi skickar presentkortet så snart din beställning är genomförd.
 • Betalningen hanteras tryggt och säkert av iZettle.
 • Kvitto skickas automatiskt till din email adress.
 • Presentkorten är giltiga till och med 2021-12-31.

Presentkort

 • Price: 1̶2̶5̶0̶ ̶k̶r̶ 999 kr

Klicka på "Beställ" och fyll i följande uppgifter:

Fullständigt namn

Mottagaradress

Email adress (för kvitto)Rum

3-6
Room

Horror Escape

2-6
Room

Ryska maffian

För barn (8-13 år)


3-7
room

Tidsresenärerna

För barn (8-13 år)

For kids

Rum för barn

Vi har 2 spel för barn 8-13 år: det fysiska rummet “Tidsresenärerna” och VR-spelet "Jungle quest".

Spelen är anpassade för att barnen själva. "Tidsresenärerna" kräver att minst 1 vuxen följer med dem i rummet. Om det är en förälder eller en av våra entertainers, är helt upp till er.
Vuxna som spelar med sina barn betalar det normala priset enligt schemat.

Vi rekommenderar att ni bokar en av våra entertainers, som klär ut sig till passande karaktär och leder barnen genom spelet. Föräldrar kan då ex. prova ta sig ur rummet bredvid.
Pris: 500kr/tim

Barnkalas?

Boka vårt lounge-rum där barnen kan lyssna på musik, spela brädspel och äta tårta. Vårt loungerum kan ta emot upp till 10 små rymlingar samtidigt.

Exempel på vad vi kan göra för er:

 • Pynta loungerummet
 • Gömma er medtagna present inuti rummet
 • Beställa tårta och/eller snacks
Och självklart, se till att barnet har roligt. Priset varierar beroende på era önsknemål

OBS!

Notera att födelsedags- och/eller entertainerbokningar måste göras minst 2 dagar i förväg. Lämna din förfrågan och önskemål i kommentarsfältet när ni bokar spelet.
För sista-minuten-spel, ring oss på 08-543 544 02 så ser vi vad vi kan ordna.

Boka

Online team-building spel

image

Afterwork med OfficeQuest

Våra vänner från ARDI bjuder på en unik spelupplevelse för er som jobbar på kontoret eller på distans och vill förbättra er samarbetsförmåga.

Vad är OfficeQuest?
 • Perfekt för teambuilding, afterwork eller kick-off
 • Webbläsarbaserat (inga appar behöver installeras)
 • Spela var som helst! (perfekt för internationella företag)
 • Det bästa sättet att spendera 1 timme med dina kollegor
Vill ni veta mer? Här kan ni läsa mer om hur det går till samt kolla på demo video. Annars är det bara boka spelet online, samla ert lag och dra igång precis när ni vill!

Mission: ILoveYou

Den hemliga organisationen "Reality 2.0" använder den moderna teknikens fulla kraft för att återskapa omständigheterna med mystiska händelser, dyka in i dem och hitta alla svar. Ni är organisationens bästa agenter, eller ”verklighetshackare”, som ni själva kallar sig. Olösbara gåtor är ert jobb.

Mission info:
 • Spellängd: ~60 minuter
 • Spelare: 2-500
 • Plats: online
 • Svårighetsgrad: 5/10
Här can ni även titta på trailern till uppdraget. Är ni redo?

Boka med 25% rabatt!

Sälvklart får alla Questrooms vänner ett speciel pris! Glöm inte använda promokoden "QFRIENDS" när ni bokar. Lycka till!

Boka

Event

Event

Teambuilding

Vad kan skapa bättre sammanhållning än att du och dina kollegor tvingas kämpa för något ni aldrig gjort förut?Vi har olika alternativ beroende på hur många ni är. Ni kan antingen dela upp er på olika lokaler, spela i omgångar medan de andra hänger i vår mysiga reception.

Vill ni ha lokalen för er själva? Inga problem! Kontakta oss i god tid så kan vi fixa en privat escape room upplevelse för dig och dina kollegor!

Pris, teambuilding: 300kr/person. 15% rabatt vid mer än 40 personer.Boka

Födelsedagar & frierier

Vill du ge en unik upplevelse till någon speciell?

Fria i Horror, hoppa ut ut fotografens studio, fängsla din käresta, göm födelsedagspresenten i maffia. Det finns oändligt med möjligheter. Vi har redan fått en massa olika förfrågningar, så alla förslag är välkomna.

Kontakta oss så ser vad och hur vi kan göra. Boka loungerummet (OBS! Rummet är inte tillgänglig för tillfället) om ni vill äta tårta efteråt. Planerar ni en födelsedag för barn?
Klicka härBokaSvensexa & Möhippa

Låt den klassiska kidnappningen av den blivande bruden/brudgummen kombineras med ett givet steg efteråt - att även fly från kidnapparen.

Precis som med födelsedagar och frierier, är vi flexibla med vad som kan göras så kontakta oss.

Kom ihåg!
Vi behöver er helt skärpta, så alkoholen får ni gärna fira med efter att ni tagit er ut.Boka

Quest-to-go

Sedan första dagen vi öppnade i Sverige, har vi fått förfrågningar för större grupper. Vi är nu glada att presentera vårt egna portabla Questroom!

Ni behöver inte ta allihopa hit, utan vi kommer till er!
Vårt portabla Quest-to-go är lätt att bygga upp och därmed perfekt för födelsedagar, svensexa/möhippa eller teambuilding för mer än 20 personer.

Det tar runt 2 timmar för 20-60 personer. Pris: 275kr/person.Boka

FAQ

Ni kommer att bli "inlåsta" i ett rum med ett tema, atmosfär och bakgrundshistoria. Ert mål är att hitta alla ledtrådar, lösa alla pussel och ta er ut innan tiden tar slut.

Varje rum är byggt för 2-6 spelare, förutom Horror escape, som kräver minst 3 spelare. Fotografens hemsökta studio och Ryska maffian är lite knepigare, så vi rekommenderar att ni är minst 3 spelare om det är första gången.

Ni har 1 timme på er att lösa själva spelet. Ni måste vara på plats 15 min innan för att gå igenom regler och förberedelser, spela 1 tim och därefter betala/prata vad som precis hände i ca 5-10 min. Vi brukar räkna med ca 1,5 tim, så ni hinner till middagsreservationerna efteråt.

Innan varje spel förklarar våra game masters reglerna och svarar på all era frågor (dock, utan att avslöja något). När alla är redo, får rummets bakgrundshistoria och går in. Väl inne i rummet, ska ni leta efter ledtrådar och lösa pussel precis som i vilket datorspel som helst, men den här gången är det på riktigt. Om ni behöver, frågar ni efter ledtrådar. Det är upp till er hur många ni vill ha, men ju färre desto roligare såklart. Om ni är tillräckligt smarta, hittar ni vägen ut eller vad nu ni hade för uppdrag, om inte - dör ni.

Alla kan spela!
Det finns ingen åldersgräns, vilket innebär att både barn och vuxna kommer ha lika kul. Barn under 13 måste ha minst en vuxen med sig in i rummet och barn 13-18 måste ha en ansvarig med, men inte nödvändigtvis spelandes.
Ni behöver inga särskilda förkunskaper, du och dina kompisar behöver inte vara några genier.
Våra pussel är inte kopplade till något språk, vilket gör att såväl turister som lokalbor kan spela.
Om du sitter i rullstol kan ni troligtvis spela på Fridhemsplan, men ring och hör med oss vad det innebär.
Ni kan inte spela om:
- Ni är påverkade av alkohol eller droger.
- Om ni uppför er illa, hotfullt eller bryter mot reglerna.
Vi värnar om våra spelledares säkerhet och ger dem därför full rätt att skicka hem er om ni inte uppför er.

En bättre fråga är nog: Varför inte?
Questrooms är ett jättebra sätt att spendera tid med familj, vänner, kollegor eller kärestor och mycket mer spännande än bowling eller bio. Ni kommer garanterat att ha kul med de klurigheter och pussel vi har i varje rum. Ta med dejten, fira er födelsedag, anordna svensexa/möhippa eller en team building.
Företag såsom Spotify, H&M, Volvo och t.o.m. Polisen har redan upplevt glädjen och team work på Questrooms. Att ta er ut ur rummet kommer antingen sätta både samarbets- och förtroendenivån av era kollegor på prov eller få er att slappna av och ha kul utanför jobbet.

Boka ert spela genom att välja datum och tid i kalendern. Fyll i dina uppgifter och vänta på bokningsbekräftelsen med vidare information.
Om ni är sena, blir vi tvungna att korta ner er speltid för att kunna hålla oss till schemat. För extra önskemål eller frågor, hör av er till oss så försöker vi hjälpa er. Om ni behöver avboka hör ni av er snarast, minst 2 dagar innan, via e-post.

Priset beror på antal spelare och när ni spelar. Välj datum och tid i kalendern. När ni sedan väljer antal spelare, ser ni pris per person. Ju fler ni är desto billigare per person. Ni betalar tillsammans eller separat via swish, kort eller kontant EFTER spelet.

Det spelar ingen roll om ni blir fler eller färre än ni bokat. Eftersom vi tar betalt EFTER spelet, har ni ett rum bokat och det är up till er hur många ni vill fylla det med så länge ni håller er till min eller max antal spelare och kommer i tid. Priset per person kommer dock bli annorlunda.
Om ni behöver ändra speltid eller avboka, här av er snarast, minst 2 dagar innan, via e-post.

Absolut! Vi försöker undvika att använda ömtåliga eller vassa saker i rummen. Varje rum är också utrustat med övervakningskameror som hjälper spelledaren att följa hela spelet. Om olyckan skulle vara framme, öppnas alla lås och dörrar automatiskt och ni kommer ut på nolltid.

Ja det kan du! Många har redan överraskat sina nära och kära med ett presentkort från Questrooms. Klicka här för att läsa mer och beställa.

Om du har ett presentkort från oss, bokar du in spel som vanligt och tar sedan med presentkortet för att överlämna vid betalning. Om det är ett presentkort från Great days skriver ni "Great days code: xxxx-xxx-xxxx" i kommentarsfältet vid bokning. Glöm inte dubbelkolla att både versaler, gemener och bindestreck är på rätt plats.
Notera att båda presentkort är för upp till 5 personer. Om ni är 6 personer betalar ni för det 6e på plats.

Questrooms är ett internationellt företag grundat i Sankt Petersburg 2014. Samma år öppnade vårt första europeiska kontor i Stockholm, som först i Sverige med escape rooms. Sen dess, har mer än 30 lokaler byggt i bl.a. Ryssland, Vitryssland, Kanada, Tyskland, Kazakstan, Italien, Cypern och Finland. Vårt mål är att bygga högkvalitativa escape rooms runtom i världen och sprida glädje och spänning till alla som spelar.

Ring oss! 08-543 544 02 Ni kan också skriva till oss.stockholm@questrooms.com eller använd era extrasensoriska kanaler om ni är telepatiska.

Kontakt

Medborgarplatsen

Jungle Quest VR
Alice i Underlandet VR
Mission: Chernobyl VR
Cosmos VR
Ryska Maffian
Horror Escape
Tidsresenärerna

Kocksgatan 21A
metro Medborgarplatsen ( 3 min )

Öppettider

Sön - Tor: 12.00 - 22.00
Fredag: 12.00 - 00.00
Lördag: 10.30 - 00.00